Tuesday, May 12, 2015

Anak bujang dah besar.

Hari selasa semalam Asyraf Dah setahun. Cepat je masa berlalu. Aku rasa lagi sakit contraction beranak kan budak comot ni. Tengok2 dah reti jalan dah. Haha 


1 day vs 1 year

Cepat nye lah masa berlalu. Asyraf dari baby memang xbanyak kerenah. Senang nak jaga. Senang keje mama dy. hihi. Dalam pantang pun xde nak nagis malam2 terjaga tengah malam. Memang lena tido mama dlm pantang. Memang tak menyusah kan mama pun. 

Harap2 sampai besar lah jadi anak yang baik, soleh dan xmenyusahkan siapa2. 

Umur setahun ni banyak dah yang dy tau. 
- dah pandai jalan
- dah tau mane kipas. Bila tanya mana kipas tau tunjuk kipas. 
- dah tau beza cat and dog
- bila mama n ayah n abg adam nyanyi lagu abc or alif ba ta asyraf akan tepuk2 tangan goyang badan. Haha. Ini kelakar. Bila dy tengah nagis nyanyi lagu abc terus gembira goyang badan tepuk tangan. Hahahahahaha
- tak suka makan masam
- tak suka makan pedas
- excited dapat kasut baru
- suka suka suka sangat senyum n ketawa. 
- suka makan. Makan banyak macam mama. Jom kita gemok same2 ye Asyraf
- ada enam gigi dah sekarang. 4 atas 2 bawah 
- morning person. 5.30 pagi dah kejut mama ajak main -_-
- still minum susu mama bila ngan mama. Hihihi. 
- sangat ramahhhhh. Sesape pun bole dukung dy. 
- suke bercerita (dlm bahasa dy lah. Kuikuikui)
- eh ckp pasal anak ni memang x pernah berhenti kan. 

Happy Birthday sayang. I always love u

Asyraf n Abg Adam 

Monday, April 27, 2015

Future plan (mainan Adam n Asyraf)

Aku sebenar nya tgh nak clear kan hanphone aku punya photo. Giler ko sampai 3000k++ photo. Pitam aku nak delete satu2. Nak delete semua kang sayang plak kalo ada gmbar y nak simpan. Hikhikhik

So aku nak tepek kat sini future plan games y aku nak buat dengan Adam n Asyraf. Haha. Ko tengok jadi mak2 camni lah. Mainan pun ko nak plan. Kahkahkah. *lempang diri sendiri*






















Fuh fuh. Byk gak ek. Hahaha. Perancangan untuk sebulan ni. Semoga semua nye aku buat. 

Tehee. 

Thursday, April 23, 2015

Berus lantai toilet

Gituuuu. Berus lantai toilet pun bole jadi tajuk ye. Haha. 


Berus ni lah. Semalam aku pergi beli berus ni kat Aeon big area opis aku ni ha.  Aku beli 2 sebab konon satu toilet bawah satu toilet atas. Toilet no 3 tu xde org guna. So biar sana. Sian toilet no 3 xda berus baru. Hahahaha

So smlm smpai rumah aku kuar kan lah berus ni dari plastik dy nak letak dalam toilet ( hoi semangat sangat apesal). Macam biasa lah bila nampak benda yang macam lain macam ni anak bujang aku dua orang ni amek buat main. Derrrr.......


Dorng ingat tu mainan kottttttt???? Adam siap cakap lagi. Ni Abam punye. Ni adik punye. Eh. Ewah ewah. 




Hahaha. Ko tengok tu. Dia punya excited macam mama dy dapat emas. Hahahahaha. *ehem*



Dorang main berus2 mainan lah. Berus lantai lah. Tak pe lah nak. Janji korang bahagia. Haha

Nanti esok kita berus lantai bilik air okeyhhhh. Suka lah dorng dpt main air. Hihi. 


Tuesday, April 21, 2015

Anak anak imagination

Sejak ada anak ni aku rasa rumah aku tak pernah tersusun rapi lebih dari 10 minit. Hahaha. Ade je yang rajin, baik hati nak tolong aku ngemas. Adeh. Kadang-kadang hilang gak mood aku nak mengemas. Tp tahan ke ko punye mata nak tengokkkkkk je rumah macam kapal karam



Ko tengok. Sampai dapur dia punya sepah. Picit kepala aku hari-hari. Ni asyraf dah tau jalan lagi lah suka dia mengemas rumah. 

Pastu tadi dalam group wassap ade bagi gambar ni 





















More reasonsssssss untuk tak kemas rumah. Yeahhhhhhhh. Lets the children imagination growwwwwww. 

Teheeee

Wednesday, November 12, 2014

Celoreng~~


Bila dah jadi mama pada 2 orang anak laki ni aku tetibe plak suke ngan mende2 celoreng ni...ye lah...anak aku kan laki...xkan nk pkai kan pink2 plak...eh jap...selalu je aku pkai kan dorng pink...hakhakhak...tabah lah ye anak2

Adam Haris in pink

Asyraf Danial in pink

Haha...ko tengok....bila aku pakaikan pink pun diaorang happy...😋

Sekarang ni aku suka pakaikan dorang baju corak celoreng...macho sangat aku rase....eh japppp....ke aku sorang je yang rase cenggitu...eh biar lah korang x suka....janji aku suka...ye dak....

Abaikan perut berlipat Asyraf Danial tu...haha...habis macho nampak perut lipat2 camtu adik oiiii...

Bile bab celoreng ni kan....ngan aku sekali cari baju celoreng ni...eh aku pun nk macho gak....xkan anak aku je nak macho aku tak....betul takkkk????

Ari ni aku segan sikit nak letak picture muka...kahkahkah puiii segannnn....

Ayah nye je xnak macho sebab xnak pakai baju celoreng...eh tapi laki aku tu xpakai baju celoreng pun dah mmg macho ape...kuikuikui <--------puji lebih sikit.... :p

Kesimpulan nye....sekarang aku suka celoreng....

Okbai...

Sunday, November 2, 2014

Workout!!!!

Lepas beranak anak aku yang second tu aku rasa aku kurussss jekkkk...😋😋😋

Mana tak nye lepas habis pantang terus bulan puasa ko...masa raya tu rasa mmg selim melim lah....pastu orang2 sekeliling pun dok puji2 dah kurus lah ape lah....haha....pastu suar2 lama masa sekolah n keje kat jaybee dulu muat ai tell yuu....wiwittt....(mesti laki aku nyampah bila baca 😜😜) eh sukati aku lah blog aku... 

Pastu aku tak sedar diri makan banyak2...ye lah ai kan dah selim...mesti lah bole mkn byk2 kan...ko ingat ko mkn byk xgemuks ke....

Pastu tetibe satu hari tu aku mcm...eh pehal xle zip suar ni...hahaha...aku dah gemukkkssss....pipi membulat....

Muka x muat kemera....nangesssss.....

Pastu masa scroll fb <----- tu je lah keje ko kan...aku mcn terinspire ngan satu apps ni....ade mamat tu turun 20kg kooo....

Cepat-cepat aku donlod gak apps tu...eh ai pun nk kurus gakkkk okeyhhhh....mmg best lah apps tu...tp aku donlod je...lom start workout lagi....hahaha poyo lah ko ni....takpe2 mlm ni kite start yekkkk...

Ni lah apps tu freeletics....

Utk tau lebih lanjut...g donlod sendiri...pastu jgn jadi kan tukun lam handphone plak...g workout sana....eh....mcm ckp kat diri sendiri plak...😷😷😷...

Cepat lah malam....nak workout...chaiyok2.... 🏃🏃🏃

Ok bai...

Monday, October 27, 2014

Ke tong sampah semua nya

Korang jangan cari plak post aku dr 2009 tu seme....aku buang dah....

Mengeletik tekak aku baca tadi....ohmaiiiiii....aku ke y tulis mende2 tu seme?????? 

Cepat2 aku delete sebelum aku muntah hijau...kahkahkah....

Helloooooo....aku mature sekarang remember....anak pun dah 2....kang anak aku dah besar dia g baca post2 mengeletik mak dia....malu ai tauuuuu....

Aku rasa aku akan selalu kot update blog ni lepas2 ni kot....redha je lah korang baca ok....kalo xnak baca sila tekan tanda x warna merah kat atas belah kanan tuuuuuu....

Amboi eksen kak seha skrg....hahahahaha



Okbai...